Aktualności

W związku z rozwojem sieci sklepów firmowych "EDMARK" poszukujemy lokali użytkowych o powierzchni od 30 do 60 mkw. Jeżeli posiadasz na wynajem lokal użytkowy o określonej powierzchni prosimy o kontakt: 509 877 050

 

"EDMARK” Edyta Stypułkowska i Marek Stypułkowski Spółka Jawna 18-105 Suraż, ul. Osiedlowa 6 NIP: 966-15-50-914 realizuje projekt pn. „Rozwój działalności gospodarczej poprzez wdrożenie nowych produktów w postaci elementów mrożonego kurczaka oraz zwiększenie zatrudnienia”, który otrzymał dofinansowanie w wysokości 299 897 zł (słownie: dwieście dziewięćdziesiąt dziewięć tysięcy osiemset dziewięćdziesiąt siedem złotych) w ramach poddziałania „Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność” objętego Programem w zakresie Rozwój przedsiębiorczości na obszarze wiejskim objętym strategią rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność/operacja „Rozwijanie działalności gospodarczej poprzez wprowadzenie nowego produktu do sprzedaży”

 

 

Obsługujemy szeroką gamę klientów hurtowych (hurtownie, sklepy, zakłady wędliniarskie, zakłady garmażeryjne, agencje eksportowe, bary, restauracje, hotele, firmy cateringowe) za pośrednictwem, których nasz produkt trafia na rynek detaliczny w kraju i za granicą. Zapraszamy również do naszych nowo otwartych sklepów.

 

 

 

Zapraszamy do składania zamówień telefonicznie:

  • 509-877-050
  • 509-877-051
  • 509-877-052

oraz do naszej hurtowni i sklepów firmowych EDMARK:

         

          Zakład dzielenie drobiu :

  • Suraż 18-105 , ul.Osiedlowa 6

        czynna od 6:00 do 22:00 poniedziałek - piątek

        czynna od 6:00 do 14:00 sobota

        Tel: 797-807-257

         

          Sklep Nr 1 :

  • Łapy 18-100, ul. Armii Krajowej 2A

         Tel: 509-877-053

 

          czynny od 8:00 do 16:00 poniedziałek - piątek

          od 7:00 do 13:00 sobota

 

 

 

          Sklep Nr 2 :

  • Łapy 18-100, ul. Cmentarna 35

          Tel: 506-851-860

 

          czynny od 8:00 do 16:00 poniedziałek - piątek

                     od 7:00 do 13:00 sobota

         

 

          Sklep Nr 3 :

  • Białystok 15-113, ul. Gen. Wł. Andersa 40

         Tel: 506-074-023

 

 

         czynny od 7:00 do 13:00 poniedziałek - piątek

                    od 7:00 do 13:00 sobota

 

 

          Sklep Nr 4 :

  • Białystok 15-732, ul. Choroszczańska 24

          Tel: 506-073-796

 

 

 

          czynny od 7:00 do 17:00 poniedziałek - piątek

                    od 7:00 do 14:00 sobota

 

 

         Sklep Nr 5 :

  • Białystok 15-794, ul. Gajowa 70

     Tel: 690-200-244

 

         czynny od 7:00 do 16:00 poniedziałek - piątek

                     od 7:00 do 14:00 sobota

 

          Sklep Nr 6 :

  • Sokoły 18-218, ul. Rynek Kościuszki 1

    Tel: 690-200-233

 

          czynny od 7:00 do 12:00 poniedziałek - piątek

           od 7:00 do 12:00 sobota

 

 

         Sklep Nr 7 :

  • Wysokie Mazowieckie 18-200, ul. Plac Odrodzenia 17

     Tel: 690-200-220

 

          poniedziałek - sklep nieczynny

           czynny  od 8:00 do 16:00 wtorek - piątek

                     od 7:00 do 13:00 sobota                                                                                         

         

          Sklep Nr 8 :

  • Kleosin 16-001, ul. Zambrowska 18

          Tel: 516-043-773

         

          czynny od 8:00 do 16:00 poniedziałek - piątek                                                                                            od 7:00 do 14:00 sobota

         

 

          Sklep Nr 9 :

  • Choroszcz 16-070, ul. Sienkiewicza 30A

          Tel: 797-124-025

         

         czynny od 8:00 do 16:00 poniedziałek - piątek                                                                                            od 7:00 do 13:00 sobota

 

          Sklep Nr 11 :

  • Białystok, ul. Duboisa 10 lok. 7

         Tel: 797-124-350

 

          czynny od 8:00 do 16:00 poniedziałek - piątek                                                                                            od 7:00 do 14:00 sobota

 

          Sklep Nr 12 :

  • Łapy 18-100, ul. Żwirki i Wigury 28A

         Tel: 690-200-211

 

          czynny od 8:00 do 16:00 poniedziałek - piatek

                     od 7:00 do 13:00 sobota

 

 

 

 

         Sklep nr 18:

 

  • Tykocin 16-080, ul. Stary Rynek 4

          Tel: 690-200-266

 

          czynny od 7:00 do  poniedziałek - piątek

                     od 7:00 do 13:00 sobota

 

 

    Skrzydełka z kurczaka  w pesto

     Składniki:

     - 1,5 kg skrzydełek z kurczaka,

     - jogurt naturalny

     - pesto (zielone, bądź czerwone- według uznania ) – 1 słoiczek

     - mąka

      - olej

      - sól

      - pieprz

      Wykonanie:

  1. Rozgrzewamy olej na patelni,

  2. obtaczamy skrzydełka w mące z dodatkiem soli i pieprzu,

  3. następnie smażymy obtoczone skrzydełka na rozgrzanym oleju, do momentu aż się zarumienią,

  4. pesto mieszamy z jogurtem naturalnym w proporcjach 1:1 (jedna łyżka pesto- jedna łyżka jogurtu naturalnego), doprawiamy solą i pieprzem według uznania,

  5. przekładamy skrzydełka do garnka z gotowym pesto,dusimy na małym ogniu- 25-45 minut,

  6. Smacznego !

 

     Kurczak w maśle ziołowym

       Składniki:

      - kurczak (cały)

      -masło- ½ kostki

      - pietruszka – pęczek

      - czosnek - 2-3 ząbki

      - przyprawa „kurczak po królewsku” - 1 op.

      - przyprawa „ kurczak z grilla” – 1 op.

      Wykonanie:

  1. Kurczaka nacieramy przyprawami według swojego uznania oraz odstawiamy go do lodówki na noc,

  2. Masło mieszamy z czosnkiem oraz pietruszką, również odstawiamy na noc,

  3. Przed pieczeniem, masło wkładamy pod skórę (od strony fileta) oraz do środka, by kurczak był wilgotny, dolewamy pół szklanki wody do brytfanki do pieczenia.

  4. Pieczemy kurczaka 200-220 stopni, 65-85 min, aż się ładnie zarumienia. Podlewamy wodą z masłem kurczaka podczas pieczenia.

 

      Udziec z kurczaka w sosie Bbq

       Składniki:

      - udziec z kurczaka – 1,5 kg

      - sos bbq – 1 butelka

      - sól

      - pieprz

      - łyżka masla

      Wykonanie:

  1. Udziec kroimy na mniejsze kawałki ( w paski),

  2. Przyprawiamy go solą i pieprzem,

  3. Rozpuszczamy masło na patelni,

  4. Smażymy udziec, aż się zarumieni,

  5. Zalewamy zarumieniony udziec sosem bbq,

  6. Dusimy z sosem z 3-5 min,

  7. Smacznego !

 

Filet z kaczki w ziołach

Składniki:

-filet z kaczki

-sól

-majeranek

- pieprz

-olej

Wykonanie:

  1. Skórę na filecie nacinamy delikatnie w kratkę,

  2. Nacieramy filet marynatą ( sól, pieprz, majeranek, olej)

  3. Marynujemy 1-2h w lodówce,

  4. Smażymy zaczynając od strony skóry, smażymy 8 minut na wolnym ogniu, przewracamy, drugą stronę smażymy 4 minuty.

  5. Przed podaniem, mięso musi odstać 2-4 min,

  6. Smacznego !




1