Oferta

Produkty oferowane przez nasz Zakład:

            1. KURCZAK i ELEMENTY :

 

  •  kurczak świeży,
  •  ćwiartka z kurczaka,
  •  filet z piersi kurczaka podwójny,
  •  filet z piersi kurczaka pojedynczy,
  •  filet z piersi kurczaka ze skórą,
  •  skrzydełka z kurczaka,
  •  porcje rosołowe z kurczaka,
  •  udziec z kurczaka,
  •  podudzie z kurczaka,
  •  mięso gulaszowe z kurczaka,
  •  mięso mielone z kurczaka,
  •  żołądki z kurczaka,
  •  wątróbka z kurczaka,
  •  serca z kurczaka,
  •  łapki z kurczaka,
  •  skórki z kurczaka,
  •  polędwiczki z kurczaka z fileta,
  •  noga z kurczaka,
  •  kurczak zagrodowy,
  •  zestaw rosoł. z kurcz. zagrodowego,

  •   2. INDYK i ELEMENTY :

     

     

  •  indyk świeży ( waga 6 kg - 8 kg ),
  •  udziec z indyka ,
  •  filet z piersi indyka ,
  •  szyje z indyka ,
  •  skrzydła z indyka ,
  •  żołądki z indyka ,
  •  wątroba z indyka ,
  •  serca z indyka ,
  •  golonka z indyka ,
  •  mięso gulaszowe z indyka ,
  •  mięso mielone z indyka ,

  •   3. MROŻONKI :

     

     

  •  gęś mrożona kl. A-zagrodowa ,
  •  noga z gęsi mrożona ,
  •  pierś z gęsi mrożona ,
  •  tłuszcz z gęsi mrożona ,
  •  żołądki z gęsi mrożone ,
  •  wątroba z gęsi mrożona ,
  •  kaczka z jabłkami mrożona ,
  •  kaczka mrożona kl. a pak. - 2,50 kg bez podrobów ,
  •  noga z kaczki mrożona ,
  •  filet z kaczki mrożony ,
  •  flak suchy cięty 0,9 kg BEMAR ,
  •  flak gotowy - tacka 0,9 kg ,
  •  ryba Panga - płat ,
  •  ryba Mintaj - płat ,
  •  ryba Miruna - płat ,
  •  szczupak - tuszka ,
  •  perliczka mrożona ,
  •  kura mięsna mrożona ,

 

 

Powyższy asortyment można nabyć w naszej hurtowni oraz sklepach firmowych EDMARK.

Istnieje również możliwość złożenia indywidualnego zamówienia telefonicznie i odbioru zamówienia w  wymienionych niżej lokalizacjach. Numery tel. do składania zamówień: 509877052, 509877051, 509877050.

 

          Zakład dzielenie drobiu :

  • Suraż 18-105 , ul.Osiedlowa 6

           tel: 797-807-257

 

        czynna od 6:00 do 22:00 poniedziałek - piątek

        czynna od 6:00 do 14:00 sobota

        

         

          Sklep Nr 1 :

  • Łapy 18-100, ul. Armii Krajowej 2A

    tel: 509-877-053

 

          czynny od 8:00 do 16:00 poniedziałek - piątek

          od 7:00 do 13:00 sobota

 

 

          Sklep Nr 2 :

  • Łapy 18-100, ul. Cmentarna 35

          tel: 506-581-860

 

          czynny od 8:00 do 16:00 poniedziałek - piątek

                     od 7:00 do 13:00 sobota

 

 

          Sklep Nr 3 :

  • Białystok 15-113, ul. Gen. Wł. Andersa 40

    tel: 506-074-023

     

          czynny od 7:00 do 13:00 poniedziałek - piątek

                     od 7:00 do 13:00 sobota

 

 

          Sklep Nr 4 :

  • Białystok 15-732, ul. Choroszczańska 24

    tel: 506-073-796

     

          czynny od 7:00 do 17:00 poniedziałek - piątek

                     od 7:00 do 14:00 sobota

 

 

          Sklep Nr 5 :

  • Białystok 15-794, ul. Gajowa 70

    Tel: 690-200-244

 

          czynny od 7:00 do 16:00 poniedziałek - piątek

                     od 7:00 do 14:00 sobota

 

 

          Sklep Nr 6 :

  • Sokoły 18-218, ul. Rynek Kościuszki 1

     Tel: 690-200-233

 

         czynny od 7:00 do 12:00 poniedziałek - piątek

                    od 7:00 do 12:00 sobota

 

 

         Sklep Nr 7 :

  • Wysokie Mazowieckie 18-200, ul. Plac Odrodzenia 17

    Tel: 690-200-220

 

          poniedziałek - sklep nieczynny

          czynny  od 8:00 do 16:00 wtorek - piątek

                      od 7:00 do 13:00 sobota                                                                                          

 

         

          Sklep Nr 8 :

  • Kleosin 16-001, ul. Zambrowska 18

          tel:  516-043-773

 

          czynny od 8:00 do 16:00 poniedziałek - piątek                                                                                            od 7:00 do 14:00  sobota

         

 

          Sklep Nr 9 :

  • Choroszcz 16-070, ul. Sienkiewicza 30A

          tel: 797-124-025

 

          czynny od 8:00 do 16:00 poniedziałek - piątek                                                                                            od 7:00 do 13:00  sobota

 

         

          Sklep Nr 10 :

  • Białystok, ul. Pogodna 11G lok. U 05

          Tel: 690-200-255

 

          czynny od 8:00 do 16:00 poniedziałek - piątek                                                                                            od 7:00 do 14:00  sobota

 

          Sklep Nr 11 :

  • Białystok, ul. Duboisa 10 lok. 7

         tel: 797-124-350

 

          czynny od 8:00 do 16:00 poniedziałek - piątek                                                                                            od 7:00 do 14:00  sobota

 

          Sklep Nr 12 :

  • Łapy 18-100, ul. Żwirki i Wigury 28A

         Tel: 690-200-211

 

          czynny od 8:00 do 16:00 poniedziałek - piatek

                     od 7:00 do 13:00 sobota

 

 

         Sklep nr 13:

  • Białystok 15-657,  ul. Upalna 84 A

          Tel: 690-200-266

 

         czynny od 8:00 do 16:00 poniedziałek - piątek

                     od  7:00 do 14:00 sobota

 

         Sklep nr 14:

  • Białystok 15-131, ul. Pietrasze 3/1

         Tel: 690-200-277

 

        czynny od 8:00 d0 17:00 poniedziałek- piątek

                   od 7:00 do 14:00 Sobota

    Skrzydełka z kurczaka  w pesto

     Składniki:

 

     - 1,5 kg skrzydełek z kurczaka,

     - jogurt naturalny

     - pesto (zielone, bądź czerwone- według uznania ) – 1 słoiczek

     - mąka

      - olej

      - sól

      - pieprz

      Wykonanie:

  1. Rozgrzewamy olej na patelni,

  2. obtaczamy skrzydełka w mące z dodatkiem soli i pieprzu,

  3. następnie smażymy obtoczone skrzydełka na rozgrzanym oleju, do momentu aż się zarumienią,

  4. pesto mieszamy z jogurtem naturalnym w proporcjach 1:1 (jedna łyżka pesto- jedna łyżka jogurtu naturalnego), doprawiamy solą i pieprzem według uznania,

  5. przekładamy skrzydełka do garnka z gotowym pesto,dusimy na małym ogniu- 25-45 minut,

  6. Smacznego !

 

     Kurczak w maśle ziołowym

       Składniki:

      - kurczak (cały)

      -masło- ½ kostki

      - pietruszka – pęczek

      - czosnek - 2-3 ząbki

      - przyprawa „kurczak po królewsku” - 1 op.

      - przyprawa „ kurczak z grilla” – 1 op.

      Wykonanie:

  1. Kurczaka nacieramy przyprawami według swojego uznania oraz odstawiamy go do lodówki na noc,

  2. Masło mieszamy z czosnkiem oraz pietruszką, również odstawiamy na noc,

  3. Przed pieczeniem, masło wkładamy pod skórę (od strony fileta) oraz do środka, by kurczak był wilgotny, dolewamy pół szklanki wody do brytfanki do pieczenia.

  4. Pieczemy kurczaka 200-220 stopni, 65-85 min, aż się ładnie zarumienia. Podlewamy wodą z masłem kurczaka podczas pieczenia.

 

      Udziec z kurczaka w sosie Bbq

       Składniki:

 

      - udziec z kurczaka – 1,5 kg

      - sos bbq – 1 butelka

      - sól

      - pieprz

      - łyżka masla

      Wykonanie:

  1. Udziec kroimy na mniejsze kawałki ( w paski),

  2. Przyprawiamy go solą i pieprzem,

  3. Rozpuszczamy masło na patelni,

  4. Smażymy udziec, aż się zarumieni,

  5. Zalewamy zarumieniony udziec sosem bbq,

  6. Dusimy z sosem z 3-5 min,

  7. Smacznego !

 

Filet z kaczki w ziołach

Składniki:

 

-filet z kaczki

-sól

-majeranek

- pieprz

-olej

Wykonanie:

  1. Skórę na filecie nacinamy delikatnie w kratkę,

  2. Nacieramy filet marynatą ( sól, pieprz, majeranek, olej)

  3. Marynujemy 1-2h w lodówce,

  4. Smażymy zaczynając od strony skóry, smażymy 8 minut na wolnym ogniu, przewracamy, drugą stronę smażymy 4 minuty.

  5. Przed podaniem, mięso musi odstać 2-4 min,

  6. Smacznego !